sobota, 24 sierpnia 2013

Historia Burrgerów. Epizod B.






Kolejny odcinek serii o Burrgerach! Tym razem mięsnie. Ale nie w 100%. Z lekkim zabarwieniem zielenią. Poznajcie El Spinacchio Beef Burrgera :)




Składniki: 
Burger:
500 g wołowiny
500 g świeżego szpinaku
rozmaryn
sól, pieprz, oliwa

Dodatki:
Ciemna bułka
Pomidor
Ogórek
Cebula
Rzodkiewki
Sałata
Musztarda, ketchup
Mozzarella




Wołowinę i szpinak mielimy, doprawiamy według uznania - ja użyłam soli, pieprzu i rozmarynu. Wszystko ładnie pięknie razem mieszamy i formujemy burgery, które następnie smażymy na rozgrzanej oliwie - aż będą ładnie zarumienione. Ja smażyłam pod przykryciem po 5 minut z każdej strony. 



Dalej sprawa wygląda prosto, bo wszystko, razem z dodatkami, ładujemy do buły - ulubione warzywa, ketchup, musztardę - no i na końcu zajadamy ze smakiem! Bardzo prosty przepis, a jaki smaczny!! :)






SMACZNEGO jak zwykle :)


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz