Kolejny odcinek serii o Burrgerach! Tym razem mięsnie. Ale nie w 100%. Z lekkim zabarwieniem zielenią. Poznajcie El Spinacchio Beef Burrgera :)
Dodatki:
Ciemna bułka
Pomidor
Ogórek
Cebula
Rzodkiewki
Sałata
Musztarda, ketchup
Mozzarella
Wołowinę i szpinak mielimy, doprawiamy według uznania - ja użyłam soli, pieprzu i rozmarynu. Wszystko ładnie pięknie razem mieszamy i formujemy burgery, które następnie smażymy na rozgrzanej oliwie - aż będą ładnie zarumienione. Ja smażyłam pod przykryciem po 5 minut z każdej strony.
Dalej sprawa wygląda prosto, bo wszystko, razem z dodatkami, ładujemy do buły - ulubione warzywa, ketchup, musztardę - no i na końcu zajadamy ze smakiem! Bardzo prosty przepis, a jaki smaczny!! :)
SMACZNEGO jak zwykle :)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz